En bok om datorer för barn

Jag hittade något otroligt sött idag! Inom kort kommer det att ges ut en bok för barn om datorer, i den får vi träffa och följ med när Snabel@ på ett roligt och lekfullt sätt lär sig om datorn, och även stifta bekantskap med kompisarna musen och paddan.  Även om man kan tro att dagens barn kan allting om datorer som finns det begrepp som kan behöva förklaras. Speciellt för de yngre barnen. Några saker  som tas upp i boken är, hur fungerar internet,  vad är ett datorvirus, och varför behöver man en mailadress.  Boken är skriven av Linda Palm som är författare och förskollärare och illustrerad av Jessica Lindholm. Och vilka underbara illustrationer det är, en fröjd att se på!

Provläs boken här

Något som jag verkligen fastnade för var också hur Snabel@ satte en äggklocka på ringning för att begränsa den tiden han satt vid datorn (något som vi vuxna också kanske borde göra ibland??!) och hur han visar fin fina gymnastikövningar för att variera stillasittandet. Sååå kul!

Vill du också provläsa boken kan du göra det här.

Vill du förhandsboka går det via Adlibris 

 

Comments are closed.